недеља, 25. мај 2014.

HUMANITARNA AKCIJA SAVEZA IZVIĐAČA BEOGRADA ZA POMOĆ UGROŽENIMA OD POPLAVA

POPLAVE U SRBIJI MAJ 2014
     
Savez izviđača Beograda je organizovao akciju prikupljanja humanitarne pomoći u Ustanovi kulture Palilula, za poplavljena područja u Srbiji.                                                                                                                                                   

Naši sugrađani su se odazvali u ogromnom broju i donirali veliku količinu raznih namirnica a iz Beča nam je stigao šleper sa 17 tona najpotrebnije robe: voda, hrana, sredstva za ličnu higijenu, hrana i kozmetika za bebe, hemija za čišćenje i dezinfekciju kuće, garderoba, obuća, čak i igračke za decu
https://www.facebook.com/pages/Sasvim-Prirodno-Jovan-Memedovic-Official/165438960325395
Pomoć smo takođe prosledili i ljudima iz poplavljenih područja koji su smeštaj našli u prihvatnim centrima Beograda : Sportski centar Pionir, Beogradski sajam i Arena a takođe i porodicama koje su bile smeštene u hotelu Slavija, u barakama u Krnjači i odmaralištu u naselju Zuce ispod Avale. 
Beskrajno hvala svim ljudima dobre volje koji su nesebično pomogli kada je najteže. Hvala učenicima prve privatne ugostiteljsko-turističke škole koji su nam u više navrata pomogli da istovarimo humanitarnu pomoć iz kamiona. 

  
Kako su izviđači istovarili šleper humanitarne pomoći iz Austrije, pogledajte u ovom interesantnom video zapisu koji je snimljen specijalnom kamerom :
Na ovim slikama videćete delić atmosfere kako su se najmlađi izviđači Beograda (a i oni malo stariji) organizovali u teškim danima kada je prirodna katastrofa zadesila Srbiju i region.
Njihovo nesebično zalaganje svima može poslužiti kao inspiracija :
Jelena i Katarina izviđački odred "Lune"
Razne namirnice, donacija iz Austrije


Izviđački odred Miodrag Milovanović Lune - Zvezdara



 UDARNA EKIPA
NAŠ VREDNI LAZAR
 POLETARAC PETAR




DIVNE DONACIJE DIVNIH LjUDI
Često u toku dana dok sortiramo garderobu, pre nego što je prosledimo dalje, pronađemo neke prekrasne
stvarčice zbog kojih nam se oči napune suzama jer tačno znamo sa koliko su ih ljubavi i pažnje pakovale nečije ruke da bi u srcima ljudi koji su sve izgubili probudili mali tračak svetlosti i osećanje da nisu sami, sada, kad je najteže
POREČANKA KSENIJA U EKIPI SA ROLERIMA ZA BRZE INTERVENCIJE

Vredni volonteri, učenici prve privatne ugostiteljsko-turističke škole u Ustanovi kulture Palilula, pomagali su izviđačima prilikom istovara i utovara kamiona sa namirnicama.

Beogradski izviđači volonteri u Obrenovcu
Čišćenje SKC Obrenovac posle poplave

Kada se voda povukla, ostale su ruinirane kuće i potpuno uništen nameštaj
Deda Dimitrije iz Obrenovca i izviđači koji su mu pomogli da iznese ostatke nameštaja, da bi kuća mogla da se osuši i dovede u red pre zime
Jedna ekipa je iznosila nameštaj i pomagala Obrenovčanima da očiste svoje kuće.
Druga grupa je čistila SKC Obrenovac a imali smo i ekipu na terenu koja je obišla nekoliko porodica u okolini Obrenovca (Zabrežje), da iz prve ruke vide kako su, sa kojim problemima su suočeni u ovom trenutku i koja vrsta pomoći je najpotrebnija.
Naš posao jeste bio fizički težak i zahtevan ali nagrada je ogromna.
Vratiti u život nešto što je na izdisaju, izmamiti osmeh iz nečijeg tužnog srca, probuditi nadu da nije sve izgubljeno i da sve možemo da popravimo i ponovo napravimo, neprocenjivo je, barem za mene.

<3 Hvala svima <3
Ana San Snova Milinović
Beograd maj 2014.godina

https://www.facebook.com/groups/SIBgd/?fref=ts

Maskota izviđač meda humanitarac

Нема коментара:

Постави коментар